lunes, 16 de mayo de 2022

Pràctica 12_Anna i Dune


 RELACIÓ D'EULER


Per familiaritzar-nos amb els poliedres regulars convexos i conéixer el teorema d'Euler vam realitzar la pràctica 12.

Recordem que un poliedre es regular si totes les seves cares són iguals i en cada vèrtex incideixen el mateix nombre de cares i arestes.

La pràctica consistia en el següent:

Primer vam construir els 5 poliedres regulars amb unes "peces" que ens va repartir la professora per parelles o grups de tres, formant un tetraedre, un hexaedre, un octaedre, un dodecaedre i un icosaedre.

DODECAEDRE


ICOSAEDRE



HEXAEDRE i TETRAEDRE



OCTAEDRE


Seguidament, vam comptar les cares, els vèrtexs i les arestes de cada poliedre i els vam anotar en una taula.


Així vam poder comprovar que la fòrmula d'Euler ens ensenya que la suma de les cares d'un dels poliedres regulars convexos més la suma dels vèrtexs menys 2 és igual al nombre d'arestes.



BIOGRAFIA D'EULER:

Leonhard Euler (Basilea, 15 d’abril del 1707 - Sant Petersburg, 18 de setembre del 1783) va ser matemàtic i físic. Euler va fer importants descobriments en el càlcul o la teoria de grafs. També va introduir una gran part de la notació i terminologia matemàtica moderna. També va fer una gran aportació en mecànica, òptica i astronomia. 

És considerat un dels matemàtics més brillants de la història i el més important del segle xviii. Euler apareix en un bitllet suís de 10 francs i també es va anomenar amb el seu nom a l’asteroide 2002 Euler.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Pràctica 12_Anna i Dune

 RELACIÓ D'EULER Per familiaritzar-nos amb els poliedres regulars convexos i conéixer el teorema d'Euler vam realitzar la pràctica 1...